tiistai 8. lokakuuta 2019

Esittelyssä: Kämärinkoski

Olemme nyt parina vuonna retkeilleet lasten kanssa kotikaupunkimme lähiluontokohteella eli Kämärinkoskella. Kämärinkoski sijaitsee Varkaudessa ja 3 kilometrin pituinen luontopolku kiertää Ämmänkosken ja Taipaleen kanavan välissä.








Mielestäni luontopolku soveltuu mainiosti pientenkin lasten kanssa retkeilyyn, sillä se on sopivan lyhyt ja helppokulkuinen. Ainoana miinuspuolena on, ettei alueella ole erillistä laavua/tulipaikkaa, mutta onneksi muutamia penkkejä löytyy niitä tarvitseville. Vaihtoehtoisesti eväät voi syödä kiven tai kannon nokassa, kuten me teimme. Kämäri sijaitsee myös aivan Varkauden kaupungin keskustan tuntumassa, joten sinne pääsee helposti liikkumaan myös julkisilla kulkuvälineillä tai vaikka polkupyörällä.







Alue on todella kaunis luonnontilaisena säilynyt paikka, jossa vuodenaikojen vaihtelut näkyvät selvästi. Vuodenajat on myös otettava huomioon retkeilyä suunniteltaessa, sillä keväällä tulvavedet voivat nousta luontopolulle. Kämärin ja Ämmänkosken alueilla voi tavata harvinaisen vesinisäkkään eli saukon, joka on nimetty Varkauden nimikkoeläimeksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti